Nastavljaju se radovi na izgradnji fabrike u Svilajncu

Bez autora
Mar 15 2010

Kompanija "Reum GmbH" iz nemačke pokrajine Baden Virtenberg, trebalo bi da nastavi radove na izgradnji Fabrike auto delova u Sviljancu i završi je u julu. Od 'Reuma' je stigla potvrda da su zatvorili finansijsku konstrukciju i da danas (ponedeljak) nastavljaju radove na izgradnji fabrike, koje su prekinuli u junu prošle godine zbog finansijske krize. Reč je o fabrici kojoj su temeljni kamen postavili 21. oktobra 2008. godine, na lokaciji Veliko polje, potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić i predsednik Kompanije "Reum GmbH" Rolf Riter, a koja je trebala početi sa proizvodnjom marta prošle godine. U dosadašnje radove, a reč je o fabrici od 9.000 kvadratnih metara, "Reum" je investirao 2,5 miliona evra i izgrađeni su temelji i stubovi nosači buduće hale.

Nastavljaju se radovi na izgradnji fabrike u SvilajncuKompanija "Reum GmbH" iz nemačke pokrajine Baden Virtenberg, trebalo bi da nastavi radove na izgradnji Fabrike auto delova u Sviljancu i završi je u julu, kazao je zamenik predsednika opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Kako je rekao, od 'Reuma' je stigla potvrda da su zatvorili finansijsku konstrukciju i da danas (ponedeljak) nastavljaju radove na izgradnji fabrike, koje su prekinuli u junu prošle godine zbog finansijske krize - rekao je Milanović.

Reč je o fabrici kojoj su temeljni kamen postavili 21. oktobra 2008. godine, na lokaciji Veliko polje, potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić i predsednik Kompanije "Reum GmbH" Rolf Riter, a koja je trebala početi sa proizvodnjom marta prošle godine.

U dosadašnje radove, a reč je o fabrici od 9.000 kvadratnih metara, "Reum" je investirao 2,5 miliona evra i izgrađeni su temelji i stubovi nosači buduće hale. Takođe je u dve grupe, oko 30 radnika, budućih stručnjaka u ovoj fabrici, prošlo obuku u matičnoj firmi u Nemačkoj.

Planirano je da "Reum" u Svilajncu proizvodi plastične delove za klima uređaje u automobilima za izvoz u Nemačku i druge zemlje Evropske unije.

Prema ugovoru, koji su potpisali predsednica opštine Svilajnac Gorica Dimičić - Tasić i Riter, u prisustvu potpredsednika Vlade zaduženog za evropske integracije Božidara Đelića i ministra NIP Verice Kalanović, nemačka kompanija se obavezala da će investirati 10 miliona evra, a Sviljanac je dao besplatno pet hektara zemljišta sa urađenom infrastrukturom.

Sviljanac je sve ugovorom predviđene radove u oblasti infrastrukture završio, napomenuo je Milanović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik